Over de kapsalon

Josiene’s Haarmode in Sleen heeft een nieuwe look! In de tweede week van januari heeft Josiene Kamman samen met haar personeel de boel aangepakt en opgeknapt. Niet alleen de personeelsleden hebben geholpen, ook familie en vrienden stonden paraat. De goede service van Mijn Vloertje en de Koning Interieur maken het plaatje compleet.

Verbouwingsplannen spookten al eerder door Josiene haar gedachten. In 2019 had ze de salon eigenlijk al willen opknappen. Daar kwam het uiteindelijk niet van. En maar goed ook, want corona kwam om de hoek kijken. De plannen werden daardoor van de baan geveegd. Gelukkig is de kapsalon die periode doorgekomen en knippen de scharen weer overuren.

Josiene opende de deuren van haar eigen salon in 2015 aan de Brink in Sleen. Na een tijd in loondienst te hebben gewerkt heeft ze de salon overgenomen van haar voormalige werkgever. Bij de overname zat ook het meubilair in. Dat was al ongeveer 20 jaar oud, dus wel een keer aan vervanging toe.

Nu alles weer stabiel is na de hele coronaperiode was het dan eindelijk tijd voor een verbouwing. Witte meubels hebben plaats gemaakt voor stoere zwarte meubels met een kopertint. De ruimte is anders ingedeeld en oogt een stuk groter. Al is er in vierkante meters niets bijgekomen.

Specialisaties

Wat er wel is bijgekomen zijn twee extra knipplaatsen. Een van de extra knipplaatsen is een barbierstoel, speciaal voor de mannen. Kapster Maurien is vanaf dit jaar gespecialiseerd in het barbiervak. Ervaar eens de extra en luxe verzorging voor jouw baard en kapsel.

En er komt nog een specialisatie aan. Kapster Willemien gaat zich specialiseren in de verzorging van bruidskapsels en bruidsmake-up. Voorheen verzorgde de kapsalon al jaren bruidskapsels en make-up, maar door de jaren heen veranderen de trends en technieken constant. Om zo goed mogelijk up-to-date te blijven gaat Willemien op training voor make-up -en opsteektechnieken.

Josiene vindt sowieso persoonlijke ontwikkeling in dit vak erg belangrijk. Jaarlijks worden er met het hele team trainingen en cursussen gevolgd. En zo heeft iedereen zijn eigen specialisatie.

20 jaar werkzaam in Sleen

Inmiddels is Josiene dit jaar 20 jaar werkzaam als kapster in Sleen. En ook best bijzonder; ze werkt al die 20 jaar samen met haar collega Mirjam Katerberg. Samen in loondienst en nu bijna 9 jaar als werkgever en werknemer.

1 juni 2025, bestaat Josiene’s Haarmode alweer 10 jaar! Wat vliegt de tijd. Hoogte- en dieptepunten, gezellige en verdrietige momenten en persoonlijke gesprekken. Mede daardoor is Josiene’s Haarmode voor velen een vast begrip in Sleen geworden!

Maart 2024