Eerste Barbier in Sleen!

Naar de Barbier! Iets extra’s voor de man. Laat je lekker verwennen met deze luxueuze behandelingen. Naast sfeer en beleving is het ook een complete verzorging voor het haar én de baard.

Onze specialist Maurien

Barbierafdeling Josienes Haarmode

Maurien heeft zich gespecialiseerd in het barbiervak: “In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik lessen van het barbiervak gevolgd. Ik had al snel door dat hier mijn interesse lag. Ik heb ook meegedaan aan het Barber Society live event in Amsterdam. Ook heb ik cursussen gevolgd in het scheren van baarden en het shaven (strak maken) van de contouren. Het lijkt me super om jou bij mij in de stoel te hebben. Samen kijken we naar wat het beste bij jouw wensen past”.

Korte geschiedenis

De naam “Barbier” is afgeleid van het Latijnse woord Barba, wat baard betekent. Mannen lieten hun baarden staan en konden daarmee terecht bij de Barbier. Daar werden de baarden goed verzorgd en geschoren met zeep en een scherp mes. Je kunt zeggen dat het onstaan is in Egypte. Vroeger dienden barbiers niet alleen als kapper, maar voerden zij ook diensten uit als chirurgen en tandartsen. Tanden trekken, amputaties of aderlatingen, dat werd allemaal uitgevoerd bij de barbier. Was je in die tijd een Barbier, dan had je een hoog aanzien als ambachtslied en werd je beschouwd als een echte vakman. Hoewel de rol en taken van de Barbier door de geschiedenis heen zijn veranderd, blijft het een beroep dat vakmanschap, kunde en oog voor detail vereist.

Tarieven

Knippen (30 min)€ 27,50
Knippen + baardtrimmen (45 min)
Knippen en modelleren van de baard
€ 42,95
Knippen + baardtrimmen + contour shave (60 min)
Knippen, modelleren en contouren scheren van de baard
€ 57,95
Contouren/tondeuse (15 min)€ 19,00
Contouren + baard contour shave (20 min)
Contouren van het haar en contouren scheren van de baard
€ 20,00
Contouren/tondeuse + baardtrimmen + contour shave (40 min)
Contouren van het haar, modelleren en contouren scheren van de baard
€ 37,95
Baard trimmen + contour shave (45 min)
Modelleren en contouren scheren van de baard
€ 42,95
Baard shave (45 min)
De baard er volledig af scheren
€ 42,95
manmade mannen producten